În curs de procesare...

Despre tablete PC | FAQ

FAQ

1. Ce este o tableta PC?
Dupa cum sugereaza si numele, tableta PC este un computer de marimea unei coli A4 (desigur aceasta poate varia). Tabletele PC ne ofera portabilitate, flexibilitate si usurinta in utilizare ceea ce schimba modul de operare cu calculatoarele.

2. Ce sistem de operare utilizeaza Tableta PC?
 
Cele din categoria ”Tableta PC„  utilizeaza sistemul de operare Android 2.1 si Android 2.2. Cele din categoria „Super Tablet PC„ utilizeaza sistemul de operare Windows 7 dar suporta si Android.

3.  De ce ar trebuie sa cumpar o Tableta PC si nu un notebook?
Tableta PC poate inlocui atat PDA cat si orice Laptop in ceea ce priveste portabilitatea. De multe ori nu sunteti langa birou sau intr-o zona in care notebook-urile nu sunt accesibile. In schimb o tableta PC o puteti folosi oriunde in metrou, autobuz, pe strada etc.

Tableta PC dispune de multe inovatii cum ar fi recunoasterea scrisului de mana, longevitatea bateriei, dar si sistemul de operare. Exista multe aplicatii concepute special pentru tabletele pc.

4. Ce format este mai bun pentru Tabletele PC, cel convertibil sau cel ”tăbliță„?
Acest lucru tine strict de preferintele utilizatorului. Exista beneficii pentru fiecare format. Unele modele fuctioneaza atat cu tastatura cat si fara. Alte Tablete PC au o tastatura care le permite sa devina laptop.

5. Care sunt diferentele intre o Tableta PC si un notebook in ceea ce priveste greutatea?
Greutatea este un factor important in ceea ce priveste Tableta PC. Tabletele PC sunt majoritatea mult mai usoare decat un notebook. Atat cele din categoria „Tableta PC” cat si cele din categoria „Super tablet PC” nu dapasesc  1 kg. Marimea este deasemenea importanta pentru Tabletele PC. Cea mai mare dintre ele este de aproximativ marimea unei hartii A4.

Hardware

6. De ce o Tableta PC nu are un procesor mai rapid decat un notebook care are acelasi pret?
Tableta PC utilizeaza un chip mic sau foarte mic care este cu mult mai rapid decat indica configuratia lui. Acest lucra mareste deasemenea si durata de viata a bateriei.

7. Pot sa maresc memoria unei Tablete PC?
Majoritatea modelelor au o memorie de 2 Gb insa aceasta poate fi marita chiar de utilizator cu ajutorul unui  Card Micro SD de pana la 32 de Gb memorie.

8. Ce intrari de video suporta? Ar fi o modalitate buna de a rula o prezentare la locul de munca?
Exista o posibilitate de o conecta un monitor sau un proiector. Tableta PC suporta pezentarile in Power Point. Utilizand o Tableta PC in cadrul unei prezentari este mult mai usor deoarece utilizatorul poate schimba usor slide-urile in timp ce vorbeste.

Ecran

9. Este ecranul unei Tablete PC senzitiv?
Majoritatea Tabletelor PC sunt destul de senzitive la atingere. Acestea permit utilizatorului da isi miste mana natural in timpul scrierii. Exista desigur si exceptii.

10. Cat de durabil este diplayul unei Tablete PC?
Displayul unei Tablete PC a fost supus la numeroase teste si indeplineste cu usurinta criteriile unei utilizari normale.

11. Este necesar un ecran de protectie?
Unii producatorii recomanda utilizarea unui ecran de protectie. Este bine sa intrebati producatorul si sa urmati sfaturile acestuia.

12. Poate displayul Tabletei PC utilizat atat in mod portrait dar si in landscape ?
Da, Tableta PC poate fi utilizata atat in mod landscape cat si in mod portrait.

13. Care este rezolutia ecranului?
Majoritatea Tabletelor PC au o rezolutie de 1024x768, desigur aceasta depinde si de model. Cele de 7 inch au o rezolutie mult mai mica.

14. Poate Tableta PC fi utilizata in aer liber?
 Multe din ele nu pot fi folosite in soare pentru ca nu se vede foarte bine. Acest lucru depinde insa de model deoarece unele dintre ele au optiunea de reglare pentru utilizarea afara sau in interior.

15. Poate fi utilizata o Tableta PC ca un al doilea monitor pentru laptopul meu?
Majoritatea tabletelor PC pot fi folosite ca al doilea monitor insa ele nu sunt facute pentru asa ceva. Exita programe speciale care permit Tabletei PC sa fie folosita ca un al doilea monitor.

16. Pot regla luminozitatea ecranulu?
Puteti controla luminozitatea ecranului insa acest lucru poate reduce durata de viata a bateriei.

17. Pot afecta cremele, lotiunile sau uleiurile, recunoasterea scrierii de mana a Tabletei PC
E
ste recomandat sa nu folositi Tableta PC atunci cand pe degetele dvs. exista urme de creme sau uleiuri. Ecranul poate fi curatat usor cu o carpa moale. Nu ar trebui utilizate nici un fel de produse cu/sau fara alcool.

18. Folosesc bratari magnetice medicale, pot afecta acestea utilizarea unei Tablete PC?
Bijuteriile care pot zgaria ecranul Tableei PC ar trebui sa evitati sa le purtati.


Baterie

19. Cat rezista o Tableta PC fara incarcare?
Depinde de model; Bateriile tabletelor de 7 inch dureaza cam 4 - 5 ore, cele de 8 inch dureaza 7-8 ore. Desi bateriile tabletelor pc au o durata de viata mai lunga decat cea a notebook-urilor, modul in care Tableta PC este utilizata determina timpul pana cand bateria trebuie reincarcata.

Securitate

20. Ce tip de securitate foloseste o tableta PC?
Depinde model si de ce sistem de securitate suporta. De exemplu pe Super Tableta PC Propad 970 care are Windows 7 se poate instala cu usurinta un antivirus.

21. Exista un sistem de blocare ca cel pe care il intalnim pe telefoanele mobile?
Da. Multe modele au astfel de sistem de blocare.

22. Cat de sigura este conexiunea wireless?
Conexiunea wireless nu este cel mai sigur mod de comunicare. Asa cum si la telefoanele mobile, si la tableta semnalele pot fi interceptate. Exista desigur modalitati de a securiza tableta acestea fiind chiar recomandate.

23. Exista sisteme de securitate aditionale?
Da. Unele tablete Pc au „fingerprint”  pentru a imbunatatii securitatea. Exista si dispozitive USB pen drive care contin un sistem de blocare. Daca acest USB pen drive nu este prezent informatiile sunt irecuperabile.

Software

24. Toate aplicatiile disponibile pentru Windows sunt disponibile si pentru Tableta PC?
Toate aplicatiile care sunt disponibile pentru Windows XP sunt disponibile si pentru Tableta PC. Windows XP este unul dintre cele mai robuste sisteme de operare permitand chiar si aplicatiilor mai vechi sa ruleze pe computere noi.

25. Ce sistem de operare utilizeaza Tableta PC?
Depinde de model. Unele tablete PC utilizeaza sistemul de operare Android 2.2 dar exista si gama de super tablete care utilizeaza Windows 7.

Diverse

27. Suporta Tableta PC configuratii pentru telefonul mobil?
Tableta PC nu suporta configuratii pentru telefonul mobil, insa unele tablete se pot conecta la sateliti.

28. Exista o camera video incorporata in Tableta PC?
Da are si poate fi utilizata cu usurinta in cadrul unei conferinte.

29. Are Tableta PC un scanner incorporat?
Tableta PC este construita pentru a fi foarte usoara si portabila. Nu exista un scanner incorporat in ea.

30. Scannerele/imprimantele portabile sunt compatibile cu Tableta PC?
Da sunt. Tableta PC se poate conecta cu usurinta alaturi de o imprimata.